Open Atelierdagen en overzichtsexpositie van Zoetermeerse kunst

Op 2 oktober zal in het TERRATORIUM de overzichtsexpositie 2011 door wethouder Hans Haring worden geopend. Tijdens deze expositie zullen een kleine veertig Zoetermeerse kunstenaars hun werk tonen. U bent allen uitgenodigd om de opening van deze bijzondere expositie bij te wonen of deze in een van de latere weken te bezoeken.

Op de overzichtsexpositie zijn twee van mijn recente werken te bezichtigen. De opening van de overzichtsexpositie zal plaatsvinden op zondag 2 oktober om 15.00 uur in de kunsthal TERRATORIUM (Philipsstraat 18). Toegang is gratis. Hierna is de expositie t/m 16 oktober elk weekend te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de open atelierdagen op 9 en 16 oktober kunt u de ateliers bezoeken van de Zoetermeerse kunstenaars. Daarnaast worden er door de Kunstanaars demonstraties verzorgd. Zo zal ik in mijn atelier (Azobehout 24) laten zien hoe mijn werken tot stand komen (olieverf op doek, schildersmes).

Meer info

Het is niet de eerste keer dat er een overzichtsexpositie wordt georganiseerd uitsluitend voor Zoetermeerse kunstenaars. In eerdere jaren bleek dit concept in de behoefte te voorzien om de kunstwerken van de professioneel beeldend kunstenaars in Zoetermeer op één locatie te kunnen bekijken.

Omdat er geen speciale eisen werden gesteld aan onderwerp of discipline zal de expositie een veelzijdigheid tonen wat betreft materiaalgebruik en disciplines. Zo is er veel ruimte voor de schilderkunst maar wordt er ook ruimtelijk werk getoond. Ook de verscheidenheid aan schilderstijlen zal opvallen. Van de portretschilderkunst en vrij geïnterpreteerde figuratieve werken van kunstenaars als Elly Lagendijk, José Krijnen, Debora Makkus en Wonny Stuger tot de meer abstracte organische of geometrische werken van o.a. Karel Lengkeek, Rob de Graaf, Heleen de Lange en Lucie van der Plas. Ook in het ruimtelijke werk zal deze diversiteit goed te zien zijn.

Voor de kunstenaars biedt de expositie de mogelijkheid om recent werk tentoon te kunnen stellen en vormt hiermee een visitekaartje voor de open atelierdagen op 9 en 16 oktober. Door het bezoeken van de expositie kunt u beslissen welke kunstenaars u tijdens de open atelierdagen een bezoek wilt brengen!

Dit jaar is er aan de open atelierdagen een extra dimensie toegevoegd. De kunstenaars zullen niet alleen hun atelier openstellen voor het publiek, maar tijdens de opening ook bezig zijn met het maken van kunstwerken.
De opening van de overzichtsexpositie zal plaatsvinden op zondag 2 oktober om 15.00 uur in de kunsthal TERRATORIUM (Philipsstraat 18). Toegang is gratis. Hierna is de expositie t/m 16 oktober elk weekend te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Bezoek www.terra-artprojects.com voor uitgebreide informatie.