Schilderijen van Xander Breumelhof in het NH Hotel

Het Rokkeveense kunstenaarscollectief “Stichting Ateliers 1819” toont de nieuwste schilderijen van Xander Breumelhof en de gastexposant Rogier van de Beek in het NH Hotel in Rokkeveen. Het Rokkeveense kunstenaarscollectief Stichting Ateliers 1819 organiseert in de lobby van het NH Hotel aan de Danny Kayelaan 20 een kunstestafette. Nu tonen Xander Breumelhof en Rogier van de Beek tot 20 mei hun nieuwste kunstwerken.

Xander Breumelhof is parttime professioneel kunstenaar uit Rokkeveen met een grote passie voor olieverf op doek. Zijn kunst kenmerkt zich door een geabstraheerde weergave van mensen en emoties in een vaak zeer abstracte omgeving. Tijdens deze expositie zal hij zijn nieuwste werken tonen. Afgelopen periode is hij abstracter gaan werken: alleen lijnen kleur en vormen, een samenspel van licht en donker. Ook werkt hij nu bijna alleen nog met het schildersmes, wat goed is te zien aan de strakke en hoekige vormen. Vanuit zijn sterke lijnvoering en fel primair kleurgebruik met een oververtegenwoordiging aan blauw creëert Xander een geheel eigen en goed herkenbare stijl.

HIJ streeft naar het overvallen van de kijker door het gebruik van contrast en felle kleuren. Het optimale resultaat wordt bereikt als de kijker blijvend langs alle elementen wordt meegenomen (in een rondje blijft lopen).

Gastexposant Rogier van de Beek, freelance illustrator / gameart niet uit Rokkeveen maar wel uit Zoetermeer, heeft een heel andere lijnvoering en gebruikt meer kleuren. Zijn olieverf schilderijen en digitale kunst, stillevens en fantasie portretten, roepen een sterke emotie of sfeer op. De digitale werken van Rogier zijn op de computer getekend en uitgeprint. Met een pentablet kan hij tekenen als met een potlood op papier of als met een penseel. Het is echter niet zo dat je door op 1 knop te drukken een afbeelding creëert. Je moet wel degelijk de kennis hebben en kunnen tekenen om digitaal zulke portretten en figuren met een fantasie ‘twist” geloofwaardig en kloppend te kunnen ontwikkelen.
 
De werken van Xander Breumelhof en Rogier van de Beek kunt u alle dagen vrij bezichtigen tot 20 mei. Daarna wordt in de hal van het NH Hotel aan de Danny Kayelaan 20 een overzichtstentoonstelling ingericht van alle kunstenaars van het kunstenaarscollectief “Stichting Ateliers 1819” in het kader van het gratis toegankelijke muzikale lente feest “KleurKlanken”. Meer informatie vindt U op www.ateliers1819.nl.